Letöltés

A Visual Basic 2008 ingyenes próbaverzióját letöltheted innen
Ha neked illegális teljes verzió kell, torrentezz!

ez mi ez?

A blog egyszerűen és érthetően, lépésről-lépésre leírja mindazt, ami ahhoz szükséges, hogy megtanulj alapszinten, a 0-ról programozni Visual Basic nyelven.

Friss topikok

  • Ifju padavan: új dolgot nem írsz??????? (2011.03.09. 19:14) Kezdjük az alapoktól
  • Koliminyon^: Valaki leírná és elküldeni éz ÖSSZES változót és hozzá a tulajdonságukat?? A mostani játékomohz ke... (2008.10.29. 13:58) Első programunk: A számológép
  • programozó állás: Legyen informatikai, programozói oktatás kategória a www.aprogramozo.net programozóknak készített ... (2008.04.19. 21:41) A tojástartó

Archívum

Társblog

Linkblog

A tojástartó

2008.04.19. 12:13 | tanárbácsi | 1 komment

Címkék: programozás ha osztás if visual basic

Üdvözlök ismét mindenkit! Ma elkészítjük második programunkat, ami nem sokkal lesz komolyabb mint az előző, de azért már van előrelépés.

Egy olyan programot fogunk készíteni, ami kijelzi hogy hány adott számú tojás esetében, mennyi tojástartóra lesz szükségünk, és mennyi üres hely marad (amennyiben marad) a tojástartóban. Tervezzük meg a dizájnt, ennek már mennie kell önállóan is. Így vhogy.

Szükséges lesz megismertetni benneteket az osztás különböző műveleteivel.

mod: Ha osztod 6-ot 4-gyel és csak a maradékával akarsz számolni tedd ezt: 6 mod 4 = 2
\ (visszaper): így csak egész számokat számol, a maradékot nem számítja: 6 \ 4 = 1
/ : a tradícionális sima osztás

Továbbá szükségünk lesz az if függvényre is. Ez egy feltéles utasítást tesz lehetővé, amit igen gyakran fogunk alkalmazni.

If feltetel then
 
utasítások
Else
 
utasítások
End if

Itt annyi történik, hogy beírjuk a feltételt, aminek megadjuk, hogy mi történjen, ha igaz (then után), és azt hogy mi történjen, ha nem teljesül a feltétel (else).
Ennyi elég is lesz a program megírásához. Innen már csak gondolkodni kell. (Egy tojástartóba 12 db tojás fér.) Én speciel bevezettem két változót tojas és tojastarto néven. Ezekhez a Tojások száma, illetve a Tojástartó értékeit rendeltem hozzá. Az egészben ott van egy kis buktató, hogy nem elég csupán elosztani egymással itt a tojásokat meg a tojástartót, hiszen ha marad 5 tojás, annak is kell biztosítani tojástartót. Tehát abban az esetben, HA (if) a maradék nagyobb, mint 0 hozzá kell 1-et adni a tojástartók számához. Értem?
A többivel pedig remélem boldogultok. Ez lesz belőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://basic.blog.hu/api/trackback/id/tr57432554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

programozó állás · http://www.PenzGazda.hu 2008.04.19. 21:41:55

Legyen informatikai, programozói oktatás kategória a www.aprogramozo.net programozóknak készített (készülő) apróhirdetőn?

aprogramozo.blog.hu
süti beállítások módosítása